П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВ який час доби вживати пігулки від тиску?

В який час доби вживати пігулки від тиску?

Этот материал также доступен на русском языке
Читачка запитує: "Мені 69 років. Вже років десять п'ю пігулки від високого тиску, але все одно іноді вночі прокидаюся через те, що він підвищений. Чому?"

Відповідає кардіолог Олександр Яремчук:

– Зверніться до лікаря, щоб він уточнив час прийому ліків. Можливо, препарат від тиску краще випити перед сном або потрібно підібрати сильніший.

Якщо ви п’єте пігулку вранці або до обіду, то до ночі її дія, мабуть, слабшає. Те, що ви вважаєте нічним стрибком тиску, насправді найчастіше відбувається вранці, хоча буває і о 3-4 годині ночі. Небезпечний час, коли трапляється більшість інфарктів та інсультів.

У людини з нормальним тиском її рівень може піднятися лише на п’ять міліметрів ртутного стовпа, і вона цього навіть не відчує. А у гіпертоніка регуляція порушена, і тиск може підскочити на 40-60 одиниць, і з великою ймовірністю станеться ускладнення.

Фізіологічно тиск уранці підвищується у всіх. Якщо людина приймає ліки, то після сну потрібно виміряти тиск і випити таблетку – на голодний шлунок, щоб вона не змішувалася з їжею. Зробити це потрібно навіть якщо на тонометрі нормальні цифри.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні