П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі продукти мають бути в раціоні для збереження здоров'я щитоподібної залози?

Які продукти мають бути в раціоні для збереження здоров’я щитоподібної залози?

Этот материал также доступен на русском языке
Щитоподібна залоза відповідає за настрій людини та наявність сил, регулює обмін речовин, частоту скорочень серцевого м'яза та вироблення гормонів. Щоб вона справно виконувала свої функції, їй потрібна підтримка у вигляді вітамінів, мікроелементів та інших біологічно активних речовин. Зазвичай вони надходять до організму з їжею.

Сьогодні розповімо, які продукти мають бути у раціоні для здоров’я щитоподібної залози.

  1. Продукти, що містять пектин. Яблука, сливи та цитрусові допоможуть організму очиститися від важких металів.
  2. Насичені цинком. Насіння гарбуза, морепродукти, а також горіхи та бобові потрібні для нормального вироблення гормонів.
  3. Продукти, що містять селен. Важливо споживати рибу, морепродукти, яловичину, індичку, курку, тому що нестача цього елемента може спричинити дисфункцію залози.
  4. Насичені вітаміном D. Нестача цього вітаміну призводить до ризику захворювання на автоімунний тиреоїдит. У вашому раціоні має бути молоко, апельсиновий сік, йогурт. Також рекомендується частіше виходити на прогулянки у сонячну погоду.
  5. Продукти, що містять клітковину. Квасоля та бобові разом із нутом сприяють кращому травленню.
  6. Продукти, багаті на йод. Водорості – найкраще джерело йоду. При його нестачі щитовидна залоза належним чином не працюватиме. Крім того, пропуски прийомів їжі, нерегулярне харчування, відмова від вуглеводів також негативно відбиваються у діяльності щитоподібної залози.

Їжте корисні продукти та будьте здорові!

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які продукти розріджують кров.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні