Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДозвілляЯкі засоби для довголіття використовували давні слов'яни?

Які засоби для довголіття використовували давні слов’яни?

Этот материал также доступен на русском языке
Заповідей волхвів і знахарів дотримувалися більшість слов'ян, тривалість життя яких була набагато вищою, ніж у інших народів.

Медицина слов’ян перебувала дуже високому рівні, і волхви як вміли боротися з найважчими захворюваннями, а й займалися їх профілактикою. Внучка Володимира Мономаха Євпраксія сама займалася лікуванням, і ще в XII столітті узагальнила народний досвід і власні спостереження в трактаті під назвою «Мазі».

Наші предки спеціально розводили лікарські рослини та продавали сусіднім народам. Одним з найсильніших засобів для боротьби з будь-якими хворобами вважався часник у поєднанні з медом та бджолиним воском. Було помічено, що саме такий хімічний склад покращує склад крові, запобігає виникненню тромбів і має знезаражуючу дію.

Волхви та знахарі не тільки застосовували лікарські засоби, а й давали поради щодо здорового способу життя. До речі, ці заповіді дотримувалися більшість слов’ян, тривалість життя яких була набагато вищою, ніж у інших народів.

Актуальні ці заповіді і зараз:

  • не об’їдатися та харчуватися відповідно до віку,
  • займатися тим, що цікаво,
  • багато рухатися,
  • спати в прохолодному приміщенні,
  • постійно тренувати мозок,
  • любити близьких і уникати самотності, злості та ненависті.

Стародавні рецепти наших предків

ЯК ПОКРАЩИТИ ПАМ’ЯТЬ?

Вигадали цей рецепт ще слов’янські знахарі. Натерти моркву на великій або дрібній тертці, додати|добавляти| світлі родзинки без кісточок, мелені або дрібно|мілко| Цей салат допоможе оновленню клітин головного мозку та покращить його постачання кров’ю. Щоправда, для цього салат потрібно їсти постійно, хоча б раз на день.

ПРИ ГОЛОВНОМУ БОЛІ

За старих часів головний біль знімали обліпиховим соком. Для цього потрібно змочити соком цієї ягоди шматок тканини чи марлі та покласти її на лоб та віскі. Цей компрес добре лікує біль голови будь-якого походження, крім гіпертонічного.

ЯК ПОБУТИСЯ ВІД СТРЕСУ?

1 чайну ложку сухого листя чебрецю (чебрецю) залити 1 склянкою окропу, настояти. Пити настій у холодному вигляді та тривалий час, тому що стійкий ефект настає повільно. Чебрець добре допомагає при сильному збудженні, покращує настрій, знімає страх і вегетативні порушення. Таку ж дію має ця пряність і у свіжому вигляді.

ПРИ ГОЛОВОКОРУЖЕННІ

Вилікувати запаморочення, причиною яких є атеросклероз або нервові захворювання, можна відваром з листя берези: 2 столові ложки подрібненого березового листя залити 0,5 літра окропу і витримати на водяній бані 15 хвилин. Потім процідити, додати щіпку харчової соди, розмішати і приймати по 0,5 склянки тричі на день за півгодини до їди.

Нове на сайті