П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаСтаттіКуди дзвонити для консультації переселенцям та тим, хто в окупації?

Куди дзвонити для консультації переселенцям та тим, хто в окупації?

Этот материал также доступен на русском языке
Скориставшись «гарячою лінією» організації, можна також отримати психологічну підтримку (кнопка «2»), юридичну консультацію (кнопка «3») та повідомити про гуманітарні потреби (кнопка «4»).

Отримати будь-яку інформацію переселенцям полегшало. Для оперативного консультування внутрішньо переміщених осіб та українців, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, Міністерство реінтеграції вчетверо збільшило кількість операторів та вдосконалило технічні можливості кол-центру. Це дозволяє давати відповіді на понад тисячу звернень на добу.

Дзвонити можна:

  • на «гарячу лінію» з кризових питань: 15-48 (цілодобово та безкоштовно);
  • уповноваженому з питань переселенців: (066) 813-62-39 (за тарифами вашого оператора);
  • для дзвінків та повідомлень з окупованих територій через мобільні програми WhatsApp, Телеграм, Вайбер: 096-078-84-33 (безкоштовно).

Людям з інвалідністю, які хочуть евакуюватися з «гарячих точок», окрім Міністерства реінтеграції та волонтерів, допомагає громадська організація Fight for right («Боротьба за права»).

Щоб отримати допомогу з евакуацією, людям з інвалідністю необхідно зателефонувати до «гарячої лінії»: 0-800-303-311 (натиснути «1»).

Також можна надіслати повідомлення на електронну пошту: [email protected] або написати в месенджер Фейсбук на сторінці Fight for right.

Скориставшись «гарячою лінією» організації, можна також отримати

  • психологічну підтримку (кнопка «2»),
  • юридичну консультацію (кнопка “3”)
  • та повідомити про гуманітарні потреби (кнопка «4»).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні