Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеЯк наші читачі фронту допомагають: Ольга Бондатій, її вишиті іконки для воїнів...

Як наші читачі фронту допомагають: Ольга Бондатій, її вишиті іконки для воїнів та нитки із Закарпаття

Этот материал также доступен на русском языке
У червні газета "На пенсії" писала про мешканку села Загнітків Одеської області Ольгу Бондатію, яка вишиває ікони для захисників України. Цей матеріал викликав реакцію у наших читачів.

Так, до редакції зателефонувала Ніна Рябушева із Мукачевого Закарпатської області, яка запропонувала передати Ользі Бондатій нитки для вишивання.

Ніні Абрамівні Рябушевій 82 роки. Вона – колишній медпрацівник, багато років прожила у Херсоні, а після смерті чоловіка переїхала до племінника у Мукачеві. Ніна Абрамівна хотіла надати посильну допомогу нашій армії і одного разу вигадала, що може зробити. Від родички, яка займалася вишиванням, у неї залишилася велика кількість ниток. Прочитавши про майстриню із села Загнітків, наша читачка вирішила передати ці нитки Ользі Бондатій для виготовлення ікон.

Газета «На пенсії» пов’язала своїх читачок з різних куточків України, і тепер посилка з важливим для Ольги Василівни вантажем попрямує до села Загнітків.

Ольга Бондатій багато років займається вишиванням. Для неї це не просто хобі, а потреба душі. Потреба створювати красу та дарувати її людям.

Вишивки майстрині – справжні витвори мистецтва, які змогли оцінити навіть у рідному селі. У мирний час там відбулася її персональна виставка.

Коли почалася війна, Ольга Бондатій, отримавши благословення священика, почала вишивати ікони для наших захисників, які перебувають на передовій. Майстриня впевнена, що ці обереги допоможуть нашим воїнам у захисті України, дадуть силу та мужність для боротьби з ворогом. І наші читачі, як бачимо, намагаються допомогти їй у цьому.

Ірина Валентинова 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні