Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яДопомога при болях в суглобах

Допомога при болях в суглобах

Этот материал также доступен на русском языке
До появи болю в суглобах можуть призводити різні фактори — вік пацієнта, травми, хронічні захворювання, шкідливі звички, неправильне харчування, надмірні навантаження.

Що робити коли болять суглоби? Для покращення стану здоров’я, позбавлення від неприємних відчуттів спеціалісти рекомендують звертатись до лікаря. Фахівець проведе огляд та діагностику, призначить необхідне лікування або порадить ефективні засоби профілактики.

Причини, які провокують болісні відчуття, появу патологічних змін та хвороб суглобів досить різноманітні. В залежності від тяжкості стану, лікування призначається консервативне, з застосуванням медичних препаратів та фізіотерапевтичних процедур, або з хірургічним втручанням. Фахівець, який допомагає при появі проблем з суглобами — це лікар ортопед-травматолог. Знайти хорошого спеціаліста у Львові ви можете, звернувшись до мережі медичних центрів «Родина».

Коли потрібно звертатись до лікаря при болях в суглобах?

Симптоми, які сигналізують про появу проблем з суглобами, бувають різні. Поширені прояви наступні:

  • поколювання;
  • заніміння;
  • обмеження рухів;
  • скутість вранці;
  • біль під час рухів;
  • відчуття «скрипіння».

Дискомфорт може виникати у колінах, стегнах, ліктях, плечах, зап’ястках, пальцях, стопах та не тільки, бо в тілі людини нараховується 360 суглобів. При ускладненнях, коли хрящова тканина починає руйнуватись, з’являються сильні болі. Пацієнтам стає складно підводитись, ходити по сходах, нагинатись та виконувати інші прості рухи. Якщо у вас наявні такі симптоми, радимо знайти лікаря та звернутись по допомогу.

Затягувати з лікуванням суглобів небезпечно. Якщо органи мають сильні ураження, доводиться вдаватись до хірургічних операцій з заміною суглобів, тривалим періодом реабілітації. Тому, при перших проявах патологічних змін, одразу записуйтесь до ортопеда та отримуйте належну медичну допомогу, щоб мінімізувати ризики та усунути хвороби в стислі терміни.

Поширені питання про біль в суглобах

  1. Як усунути біль в домашніх умовах?
    Можна вживати медикаментозні препарати для знеболювання (нестероїдні засоби), робити компреси, наносити на шкіру спеціальні креми та гелі. Але перед цим слід отримати консультацію лікаря.
  2. В яких випадках потрібна термінова медична допомога?
    Якщо біль є нестерпним, ви не можете спати, рухатись, у вас з’явилась лихоманка, в місці ураження наявне почервоніння та набряк шкіри — ці симптоми вказують на необхідність негайної допомоги спеціаліста.
  3. Де знайти хорошого ортопеда?
    Ви можете звернутись в МЦ Родина, що у Львові має три власні відділення. Записатись на прийом до ортопеда-травматолога легко онлайн, через сайт медичного центру, або по телефону, зв’язавшись з адміністраторами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні