Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкі крупи допоможуть схуднути: 5 найкращих каш для зниження ваги

Які крупи допоможуть схуднути: 5 найкращих каш для зниження ваги

Этот материал также доступен на русском языке
Каша - це складний вуглевод з великим вмістом клітковини та харчових волокон. А це означає, що каша перетравлюється в шлунку досить довго, забезпечуючи тривалу ситість і повільне підвищення глюкози в крові.

Завдяки клітковині каші покращують травлення та моторику шлунка спільно з кишечником. Це сприяє виведенню шлаків та токсинів з організму. Організм, який не засмічений шлаками, набагато ефективніше впорається зі спалюванням зайвого жиру та схудненням.

Безперечно, каші – це правильне харчування, що сприяє поліпшенню метаболізму. А всі ми знаємо, що чим краще у людини метаболізм, тим легше і швидше вона худне.

А тепер поговоримо, які каші допомагають худнути.

  1. Вівсяна каша

Цільнозернова вівсяна каша – одна з лідерів у схудненні на крупах. А все тому, що вона має збалансований вітамінний і мінеральний склад, включає антиоксиданти, сприяє зниженню рівня цукру і холестерину в крові, розганяє обмін речовин і покращує травлення.

Калорійність однієї стандартної порції вівсянки близько 100 ккал (не плутати з калорійністю вівсяної крупи у сухому стані!). Ось чому вівсяна каша є некалорійною, але ситною стравою.

  1. Гречана каша

Гречка містить багато заліза, фосфору, кальцію, вітамінів групи В, РР та інших корисних елементів, тому вона корисна не тільки для схуднення, а й для здоров’я загалом.

Якщо хочете, щоб гречка зберегла свої корисні властивості максимум, то не варіть її, а запарюйте на ніч. Для цього треба взяти близько 30 г сухої перебраної крупи та залити її 1-1,5 склянками окропу. Тепер накрийте ємність з кришкою і залиште запарюватися на ніч. Зранку каша буде готова. Розігрійте її трохи та їжте.

Пшоняна каша

Пшоняна каша дуже приємно виглядає в приготовленому вигляді, смачно пахне і має трохи солодкуватий присмак. Але це далеко не всі її переваги: ​​головне, що пшоно легко і швидко виводить з організму жирові накопичення, легко перетравлюючись у шлунку.

А все тому, що в пшоні міститься особливий крохмаль, який добре пов’язує ліпіди, токсини та інші шкідливі речовини, м’яко виводячи їх з організму.

  1. Рисова каша

Не вся рисова каша корисна. Наприклад, очищений білий рис – досить калорійна страва, тоді як бурий неочищений рис має зовсім інші якості: він збирає на себе все сміття в організмі і виводить його природним шляхом.

Тому віддавайте перевагу нешліфованому рису та замочуйте його в холодній воді на пару годин перед приготуванням – так з рису вийде зайвий крохмаль, і каша буде не такою калорійною.

  1. Льняна каша

Готувати кашу з лляного насіння здогадається не кожен, а дарма! Лляне насіння допомагає жінкам відновити гормональний фон, регулюють травлення, прискорюють метаболізм, очищають печінку та кишечник, але найголовніше – забезпечують наш організм цінними поліненасиченими жирними кислотами (Омега).

Такий склад допомагає льону розщеплювати жирові відкладення та коригувати склад тіла. Готують лляну кашу за аналогією з гречкою: запарюють на ніч окропом, а потім перемелюють блендером у пюре.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи корисні каші швидкого приготування.

Джерело: serebryanskaya.com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні