Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧим лікували єгипетські лікарі: рецепти Стародавнього Єгипту

Чим лікували єгипетські лікарі: рецепти Стародавнього Єгипту

Этот материал также доступен на русском языке
Давньоєгипетська медицина - найдавніша з документованих медичних систем.

Єгиптяни страждали від різних хвороб і скрупульозно їх описували, намагалися знайти від кожної лікування. У медичних папірусах згадуються сотні різних хвороб та методів лікування. Ми вже розповідали вам про це і пропонуємо ще кілька рецептів.

При бронхіті

Змішати однакову кількість соку алое, меду та топленого вершкового масла. Суміш приймати до їди по 2-3 чайні ложки чотири рази на день протягом 5 днів. Потім потрібно зробити 5-денну перерву і за необхідності повторити курс.

При стоматиті

1 столову ложку алое, 2 столові ложки звіробою та 2 столові ложки шавлії подрібнити і змішати. Суміш залити окропом і наполягати 30 хвилин|мінути|, після чого процідити. Полоскати порожнину рота при запальних захворюваннях слизової оболонки рота та ясен.

Для позбавлення від глистів

З граната віджати сік та вибрати зерна. Зерна промити і добре просушити в духовці за невисокої температури. Після цього їх потрібно подрібнити на порошок. У склянку свіжого апельсинового соку покласти 1 столову ложку порошку з гранатових зерен і випити натще. Процедуру повторювати три дні поспіль.

При хворобах нирок

Візьміть 20 г інжиру, залийте його 1 склянкою гарячого молока і кип’ятіть протягом 10 хвилин на повільному вогні. Після цього відвар повинен настоятися під кришкою не менше двох годин, потім його процідити. Настій розділити на рівні порції та приймати тричі на день.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні