Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк зняти втому та набряклість ніг?

Як зняти втому та набряклість ніг?

Этот материал также доступен на русском языке
У спеку року ноги втомлюються і набрякають сильніше, ніж узимку.

Крім того, ці проблеми можуть виникати через тривале навантаження на ноги, незручне взуття, зайву вагу, тромбозу, захворювання серця, нирок та печінки. Як же боротися із цією проблемою?

1. Контрастні ванни для ніг. Налийте у два тазики воду різної температури: теплоую< /span> – близько 40 градусів і прохолодну – близько 20 градусів. Занурюйте поперемінно стопи до щиколоток спочатку у теплу воду – на хвилину, потім у холодну – на півхвилини. Повторіть процедуру 10 разів.

2. Ляжте і підніміть ноги вище за рівень серця. Якщо набряклість з’являється ввечері, покладіть перед сном під ступні подушку або згорнуту ковдру рулоном.

3. Легкий масаж стоп. Це допоможе розслабити м’язи, вивести з них рідину та зменшити набряклість.

4. Їжте менше солі і додайте в раціон продукти, багаті на магній , – висівки, насіння, горіхи, гречку, вівсянку, халву, морську капусту. Також збільште споживання калію, який міститься у білій квасолі, курячому м’ясі.

5. Пийте більше води – літр-півтора води на день зменшать набряклість, тому що якщо організм не отримує достатньо рідини, він починає утримувати воду, яка в ньому є.

6. Якщо у вас є зайва вага, постарайтеся позбутися його.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні