П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк врятуватися від спеки та уникнути теплового удару за допомогою "японського кондиціонера"?

Як врятуватися від спеки та уникнути теплового удару за допомогою “японського кондиціонера”?

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви погано переносите спеку, то скористайтеся кількома корисними порадами. Переносити спеку - досить проста наука, цьому можна навчитися.
Досвід життя в місцях, де стовпчик термометра показує часом і +45•, і +50, є свідченням тому.
  • По-перше, не пийте холодну воду. Вона не вгамовує спрагу, вилітає через п’ять хвилин разом із потом, несучи із собою сіль. Пийте чай чи несолодкий квас. Про солодкі газування все зрозуміло: чім більше п’єш, тім більше хочеться.
  • Якщо ви виходите з дому в спеку, не робіть різких рухів, поводьтеся з гідністю. Ідіть плавно, рухайтеся по тіньовій стороні вулиці. Завжди. Парасолька та головний убір теж до речі.
  • Айс-ті – це добре. Заварюєте літр неміцного зеленого чаю (будь-який пригодиться). Коли він охолоне, кидаєте туди трохи меду, лимона та м’яти. П’ється це з льодом. Не лише смачно, а й корисно.
  • Головний фокус: “антишарф” або “японський кондиціонер”. На японських гравюрах або японському кіно часто можна бачити людей у білих хустинках на шиї. Це воно й є. Це геніальна річ, реально. Просто спробуйте. Берете білу чисту хустинку або просто велику носову хустку, невеликий шарфик, вимочуєте в холодній воді, пов’язуєте на шию. Коли хустинка висихає, змочуйте знову. Полегшуючий ефект настає буквально за кілька хвилин. Деякі ще на мокрий шарфик капають трохи меновазина, щоб розслабити комірцеву зону …) Спробуйте … класні відчуття з ним. І такий шарфик здатний запобігти тепловому удару, інсульту.
  • Ну і головне. Якщо ви кудись ходите в спеку, то після кожного походу, після кожної прогулянки мийте стопи та щиколотки прохолодною водою. Там купа біологічно активних точок, це приємно та корисно.
  • Якщо є можливість – поділіть сон навпіл. Влаштовуйте собі сієсту – післяобідній сон, що є загальною традицією деяких країн, особливо зі спекотним кліматом, у найспекотніший час.
  • Ну і, ясна річ, ніякого алкоголю на сонці.
Бережіть себе та будьте здорові!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні