П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедія9 небезпек, які чатують на нас у власному будинку

9 небезпек, які чатують на нас у власному будинку

Этот материал также доступен на русском языке
Деякі речі вжитку вкрай небезпечні для вашого здоров'я і можуть викликати смертельні захворювання.

До вашої уваги представлені найтоксичніші предмети, які можуть перебувати у вашому житлі:

1. Електроніка

Важко повірити, але звичайні подовжувачі, розетки, проводи та інші аксесуари можуть викликати рак і все це через вміст у них полівінілхлориду.

2. Флізелінова скатертина

Клейонка на основі флізеліну містить у собі полівінілхлорид (ПВХ), токсичну речовину, здатну викликати онкологію та порушення в роботі нервової системи та в роботі головного мозку. Про те, що в скатертині міститься безліч шкідливих речовин, говорить неприємний яскраво виражений запах.

3. Вироби із ДСП

Деревно-стружкова плита – матеріал для виробництва меблів. У ній, а також у клеї, яким склеюють плити, міститься формальдегід, який викликає проблеми зі здоров’ям, зокрема може провокувати рак. На щастя, шкідлива речовина з часом повністю випаровується і вже в старих меблях її немає.

4. Освіжувачі для повітря

Не варто забувати, що вони містять суміш терпенів та етиленглеколю, дуже шкідливих для здоров’я. Якщо приміщення закрите і воно не облаштоване вентиляцією, у ньому концентрується величезна кількість токсинів, які можуть викликати запаморочення, слабкість та призводити до безсоння.

5. Зайві речі

У старих речах, які висять роками у шафі, може завестися міль. Наразі є багато фондів допомоги. Віддайте або продайте непотрібні речі, звільніть місце в будинку для того, щоб повітря краще циркулювало.

6. Холодильник

Ні, холодильник викидати не треба. Необхідно регулярно проводити ревізію продуктів, що знаходяться на кухні. Консерви, соуси, відкриті продукти харчування. Перевірте термін придатності. Нехтування термінами придатності продуктів може призвести до серйозних хвороб.

7. Контейнер для лінз

Три місяці вистачає для того, щоб у контейнері утворилися мікроби, які здатні призвести до запалення очей. Необхідно міняти контейнер для лінз один раз на три місяці, як зубну щітку.

8. Фільтри води

Важливо дотримуватись термінів заміни фільтра. Після закінчення терміну придатності фільтр перестає очищати воду, а також пропускає з водою бруд, який відфільтровував раніше.

9. Кухонна дошка

Ідеальне місце для бактерій. У кухонній дошці присутні тріщини, порізи, в яких збираються мікроби. Плюс вологість та перебування на теплій кухні роблять свою справу. Регулярно змінюйте кухонні дошки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні