Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк зрозуміти, чи крадуть сусіди ваш Wi-Fi і як від цього захиститись?

Як зрозуміти, чи крадуть сусіди ваш Wi-Fi і як від цього захиститись?

Этот материал также доступен на русском языке
Ситуація, коли у вашій Wi-Fi-мережі з'являється непроханий гість, не така вже й неймовірна. Зловлювати вашим з'єднанням можуть сусіди, яким ви одного разу сказали пароль. Або особливо завзяті любителі халяви, які підібрали потрібну комбінацію.

Тому якщо ваш інтернет став непристойно повільним і ви підозрюєте, що ним користується хтось крім вас, варто спробувати ось що.

Фахівці в галузі електроніки розповіли, як визначити, що ваші сусіди вирішили вкрасти ваш Wi-Fi, тобто підключитися до нього та користуватися послугами безкоштовно.

Як визначити, чи крадуть сусіди ваш Wi-Fi

Якщо у вас виникли такі підозри, слід відключити від роутера домашні гаджети. Якщо індикатор на ньому продовжує блимати, пристрій продовжує використовуватися.

Ще можна скачати мобільний додаток-детектор Wi-Fi-злодіїв. Воно зможе визначити навіть кількість пристроїв, підключених до мережі, їхню IP-адресу в локальній мережі, іноді модель, бренд або операційну систему.

Як захиститися від злодійства

Щоб захиститися від злодійства, слід спочатку встановити надійний пароль.

«Не використовуйте імена домочадців чи вихованців: адже ваші сусіди напевно їх знають, придумайте складну комбінацію з літерами різних регістрів та цифр. Під час встановлення нового роутера обов’язково змініть заводський пароль на особистий», – розповів фахівець.

Ще варто регулярно оновлювати програмне забезпечення роутера.

Додатковий спосіб: налаштування антени маршрутизатора, яка дозволить підключати до нього пристрої, що знаходяться лише у периметрі вашої квартири. Але тут буде потрібна допомога фахівця.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні