Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк вимити вікна без розводів?

Як вимити вікна без розводів?

Этот материал также доступен на русском языке
Як би там не було, а миття вікон навесні та восени – незмінна традиція, яку, мабуть, ніщо не здатне порушити.

Але якісно помити вікна – завдання не з легких. Чим і як помити вікна, щоб результат був довготривалим, а на розводи не було натяку?

  • Розріжте сиру картопля на дві частини і круговими рухами протріть вікно. Сліди від картоплі приберіть сухою ганчіркою або бавовняною серветкою. Такий спосіб додасть блиску вашим вікнам і не залишить розводів.
  • Розведіть три столові ложки оцту у літрі води. У розчині змочіть ганчірку і протріть скло. Оцет збереже прозорість і відлякає комах.
  • Для миття пластикових рам добре використовувати аміак. На літр води додайте 25 мл (приблизно 2 столові ложки) нашатирного спирту. Змочіть у розчині ганчірку та протріть вікна. Потім провітріть квартиру.
  • Ріпчаста цибуля допоможе позбутися слідів перебування мух на склі. Головку цибулі розріжте на дві частини та обробіть плями на склі. Потім у теплій воді змочіть м’яку ганчірку, змийте залишки цибулі і витріть насухо серветкою вікно.
  • Розітріть крейду в порошок, щоб вийшло три столові ложки. Додайте склянку води та трохи прального порошку. Густу суміш нанесіть на скло і залиште, щоб вона засохла. Витріть залишки сухою м’якою мікрофіброю або серветкою. Такий спосіб додасть блиску та прибере жирні сліди на склі.
  • Щоб зберегти чистоту вікон, після миття обробіть їх розчином із 100 мілілітрів гліцерину, 40 мілілітрів води та краплі нашатиря та протріть скло.

Раніше ми розповідали, чим випрати, якщо немає прального порошку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні