Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНазвано найкращі продукти для зміцнення суглобів

Названо найкращі продукти для зміцнення суглобів

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб не руйнувалася сполучна тканина, зменшилося запалення у суглобах, їх потрібно зміцнювати зсередини, тобто вводити до раціону правильні продукти.

Продукти, необхідні для суглобів

Жирна риба багата омега-3 кислотою та вітаміном Р. Такий корисний склад значно зменшує прояви ревматоїдного артриту та знижує ризик виникнення захворювання. Вживання лише 400 грамів на тиждень лосося, макрелі або сардин не тільки позитивно впливатиме на кісткову систему, а й вплине на серцево-судинну систему, нормалізує рівень цукру та холестерину в крові.

Крупи. Неочищений рис, овес, просо є найкращим джерелом кремнію, менше його в насінні кунжуту та бобових. Будь-які проблеми із суглобами говорять про те, що в організмі не вистачає цього мікроелемента. При запальних захворюваннях суглобів спостерігається високий вміст С-реактивного білка у крові. Знизити його та зменшити прояви хвороби допоможуть цільнозернові крупи, бобові та оливкова олія.

Часник. Він містить сполуки сірки та речовину теокриманон, які перешкоджають розвитку остеоартрозу, прискорюють загоєння тканин та знімають місцевий набряк через ревматоїдний артрит.

Брокколі. Містить інгредієнт сульфорафану, який блокує імунну відповідь із виробленням медіаторів запалення. Щоб організм отримав максимальну користь від овочів, його не слід піддавати агресивній термообробці. Досить приготувати капусту на пару, а при вживанні ретельно пережовувати для активації сульфорафану. Також у броколі є велика кількість вітамінів К, С та А. При нестачі вітаміну С болять м’язи та суглоби, гірше синтезується колаген, який забезпечує міцність та еластичність хрящової тканини. Вітамін А допомагає знизити запалення у суглобі, сприяє покращенню його рухливості.

Горіхи. Для зниження больового синдрому в суглобах і почуття скутості вранці корисно вживати волоські горіхи. Мигдаль, арахіс, фундук багаті на поліненасичені жирні кислоти омега-3 і полегшують не тільки суглобові захворювання, а й хвороби кишечника, що мають запальну природу.

Ягоди. Вишні, полуниця, чорниця, ожина мають антиоксидантні властивості, знижують концентрацію С-реактивного білка і зменшують запалення.

Куркума, імбир та зелений чай. Ці спеції, необхідні для активації імунної системи, покращення мікроциркуляції. Імбир надає на суглоб знеболювальну дію, куркума зменшує набряк, знижує запалення, а зелений чай має антиоксидантні властивості та значно уповільнює швидкість руйнування хрящової тканини.

Не слід забувати і про вживання м’яса. Їжте м’ясо, холодець – в обмежених кількостях це корисно відновлення колагену. Пам’ятайте, що користь залежить від помірності.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які народні засоби допомагають при болях у коліні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні