П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі народні засоби рятують від болів у коліні?

Які народні засоби рятують від болів у коліні?

Этот материал также доступен на русском языке
Суглоби болять і у молодих, і у старих. Особливо докучають біль у колінах.

За допомогою нехитрих народних засобів можна полегшити свій стан, а часом взагалі позбутися нездужання. Які народні засоби рятують за болів у коліні?

Яблучний оцет

Додайте в половину склянки води 1 чайну ложку яблучного оцту та випивайте такий засіб 3 рази на день.

Олія соняшникова

Розігрійте 2 столові ложки соняшникової олії і на ніч натирайте їм хворе коліно, зверху прикриваючи марлевою пов’язкою.

Алое

Щоб зняти набряк та запалення в коліні, з вечора очистіть від шкірки пару м’ясистого листя алое і прикладіть їх до суглоба на всю ніч, фіксуючи бинтом.

Можна приготувати інший засіб. Віджавши сік із 10 листя алое, додайте до нього 150 мл червоного вина та половину склянки меду. Даний склад слід помістити у темну пляшку, закупорити та наполягати протягом місяця, після чого можна змащувати хворий суглоб 1-2 рази на день.

Гірчиця

Лікувати артроз коліна допомагають компреси з піску, солі з додаванням сухої гірчиці. Компоненти в рівних пропорціях перемішайте, викладіть на лист і нагрійте. Гарячу суміш пересипте в полотняний мішечок, прикладіть його до ураженого суглоба і тримайте до остигання. Це допоможе покращити кровообіг та простимулює відновлювальні процеси.

Мед із сіллю

При сильних болях допомагає компрес із 100 г меду та 1 столової ложки солі. Змішавши, викладіть суміш на марлю і притисніть до хворого коліна, укутуючи зверху вовняною хусткою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні