Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо треба їсти, щоб позбутися зайвої ваги

Що треба їсти, щоб позбутися зайвої ваги

Этот материал также доступен на русском языке
Дієтолог назвала найкращі жироспалюючі продукти.

Мабуть, немає такої людини, яка б хоч раз у житті не мріяла схуднути. Такі прагнення виникають і у чоловіків, і у жінок, у молодих та літніх людей. Зайва вага викликає не тільки естетичний дискомфорт, але в першу чергу негативно позначається на здоров’ї, провокуючи хвороби або збільшуючи перебіг хронічних захворювань. Тому запит «як позбутися зайвої ваги» – один із найпопулярніших в інтернет-пошуковиках.

Дієтолог Таміла Арсеньєва впевнена, що допомогти у вирішенні цього запиту може бути звичайна зміна раціону харчування. Вірніше, додавання до нього продуктів, які допомагають позбавлятися жиру.

Продукти із негативною калорійністю

Продукти, що допомагають скидати вагу, фахівці називають продуктами з негативною калорійністю. Вони є найефективнішими при схудненні, тому що організм витрачає на їхнє перетравлення більше енергії, ніж отримує.

Наприклад, щоб засвоїти 100 г зеленого салату з енергетичною цінністю 15 калорій організм повинен витратити приблизно 130 калорій. Виходить, що негативна калорійність салату становить 115 калорій.

До продуктів з негативною калорійністю також відносяться: огірок, селера, шпинат, спаржа, броколі, кабачок, цибуля ріпчаста, часник, салатне листя, зелень (кріп, петрушка, базилік), червоний гострий перець, болгарський перець, морква, буряк, цвітна капуста, баклажан, редис, ріпа, томат, гарбуз, квасоля, апельсин, мандарин, грейпфрут, лайм, лимон, яблуко, злива, лохина, чорниця, ожина, журавлина, брусниця та інші рослинні продукти.

До речі, за словами дієтолога, найчастіше люди вдаються по допомогу до кількох продуктів із цього списку. Найпопулярнішими «жироспалювачами» є грейпфрут, червоний перець, часник та селера.

“Ананас теж хороший: він не лише стимулює перистальтику кишечника, але й покращує метаболізм, у тому числі стимулює розчинення підшкірних жирів”, – запевняє медик.

Нове на сайті