Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі хвороби можуть спричинити наші страхи?

Які хвороби можуть спричинити наші страхи?

Этот материал также доступен на русском языке
Страх – це захисна реакція організму, заснована на інстинкт самозбереження.

Однак якщо страх стає нав’язливим, психологи вважають, що це може призвести до серйозних захворювань.

Шлунково-кишкові захворювання. Ці захворювання з’являються у тих, хто страждає від заниженої самооцінки і боїться глузувань. Навіть звичайний апендицит – це сигнал про те, що людина боїться не впоратися з життєвими труднощами і постійно турбується про майбутнє.

Хвороби серця. У жінок такі захворювання виникають від нестачі кохання або страху, що вони нікому не потрібні. У чоловіків серце страждає від страху виглядати невдахою, не досягти успіху в житті.

Захворювання ніг. Найчастіше ноги болять у тих, хто відчуває страх перед майбутнім, не може забути про дитячі травми. Крім того, болі в ногах відчувають ті, хто надто зосереджений на матеріальному благополуччі або боїться втратити свій статус.

Жіноча хвороба. Такими недугами страждають жінки, які вважали себе поганими матерями та дружинами, боялися, що надто мало дбали про свою сім’ю. Таке ставлення до себе здатне викликати багато захворювань статевої сфери.

Біль у спині. Якщо людина боїться злиднів або відсутності матеріальної підтримки, вона ризикує придбати захворювання хребта. До цього може призвести і постійне відчуття того, що «всі навколо вороги», і страху перед навколишньою дійсністю.

Крім того, постійна тривога може спровокувати безсоння, діарею або шкірні захворювання.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні