Найчастіше підпільні виробники фальсифікують шампанське шляхом газування звичайного виноградного вина вуглекислим газом з балонів. Нерідко замість виноградного вина використається яблучний концентрат.
Справжнє шампанське у процесі виробництва проходить подвійний етап бродіння, під час якого напій насичується вуглекислотою у пляшках. Рівень тиску в пляшці з шампанським стає дуже високим, тому в момент відкривання є ефект вибуху.
Щоб визначити підробку, слід звернути увагу на бульбашки після розкорковування пляшки: якщо вони великі, схожі на піну звичайної газованої води та швидко виходять, отже, у вашому келиху фальсифікат.
У натурального шампанського бульбашки дрібні, виходять з рідини вони дуже довго. Бульбашки – це єдиний спосіб для звичайної людини, який дозволяє відрізнити фальсифікат від справжнього шампанського.
Фахівці відзначають, що частка підробленого шампанського на ринку збільшується в передноворічні дні, тому що раніше ви купите напій, то більше шансів, що Новий рік ви зустрічатимете з келихом справжнього шампанського.
Читайте також:
Українцям почали надходити нові рахунки за газ — розповідаємо, хто їх отримає та як правильно…
У липні частина українців матиме можливість отримати додаткові виплати від ООН у розмірі до 3250…
Українські жінки, які досягли пенсійного віку, можуть розраховувати не тільки на виплати від держави, а…
У найближчі роки Україна може зіткнутися з масштабною водною кризою, попереджають у Державному агентстві відновлення…
Крім пенсії, деякі пенсіонери мають право на компенсаційну доплату. Кому та скільки доплатять у липні…
Поки жителі Європи шукають тіні та порятунку від спеки, експерти попереджають: це не просто літо,…