Найчастіше підпільні виробники фальсифікують шампанське шляхом газування звичайного виноградного вина вуглекислим газом з балонів. Нерідко замість виноградного вина використається яблучний концентрат.
Справжнє шампанське у процесі виробництва проходить подвійний етап бродіння, під час якого напій насичується вуглекислотою у пляшках. Рівень тиску в пляшці з шампанським стає дуже високим, тому в момент відкривання є ефект вибуху.
Щоб визначити підробку, слід звернути увагу на бульбашки після розкорковування пляшки: якщо вони великі, схожі на піну звичайної газованої води та швидко виходять, отже, у вашому келиху фальсифікат.
У натурального шампанського бульбашки дрібні, виходять з рідини вони дуже довго. Бульбашки – це єдиний спосіб для звичайної людини, який дозволяє відрізнити фальсифікат від справжнього шампанського.
Фахівці відзначають, що частка підробленого шампанського на ринку збільшується в передноворічні дні, тому що раніше ви купите напій, то більше шансів, що Новий рік ви зустрічатимете з келихом справжнього шампанського.
Читайте також:
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.
Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.
Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?
Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.