П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаПенсійна справа  Скільки доплачують вдовам жертв нацизму? 

  Скільки доплачують вдовам жертв нацизму? 

Этот материал также доступен на русском языке
Надбавки членам семей ветеранов войны предусмотрены Законом Украины «О статусе ветеранов войны, гарантиях их социальной защиты».

«Читала, що подружжю померлих жертв нацистських переслідувань належиться підвищення пенсії на 10%. До 1 грудня 2020 року така виплата становила 171 гривню, з 1 грудня 2020 року – 176 гривень. Чи так це?

Олександра Давиденко, м. Слов’янськ, Донецька обл.

Надбавки членам сімей ветеранів війни передбачено Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Зокрема, дружинам померлих учасників війни та бойових дій, партизанів та підпільників, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не вийшли заміж удруге, пенсії підвищуються на 10% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

З грудня 2020 року такий прожитковий мінімум становив 1769 гривень, отже надбавка вдовам учасників війни та учасників бойових дій становила 176,90 гривні. З 1 липня 2021 року прожитковий мінімум збільшився до 1854 гривень, а відповідна надбавка тепер становить 185,40 гривні. Подібні надбавки передбачені і Законом України «Про жертви нацистських переслідувань».

Сергій Коробкін, незалежний консультант

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні