Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ яких випадках можна залишитися без пенсії за вислугу років?

У яких випадках можна залишитися без пенсії за вислугу років?

Этот материал также доступен на русском языке
Відповідно до статті 51 Закону України «Про пенсійне забезпечення», пенсії за вислугу років встановлюються окремим категоріям громадян, зайнятим на роботах, виконання яких призводить до втрати професійної працездатності або придатності до настання віку, що дає право на пенсію за віком.

Частиною другою статті 21 Кодексу законів про працю України передбачено, що працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної праці шляхом укладання трудового договору на одному або одночасно на кількох підприємствах, в установах, організаціях.

Це дозволяє працівникам, крім основного трудового договору, укладати договори про роботу за сумісництвом.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про пенсійне забезпечення», пенсії за вислугу років призначаються після звільнення з роботи, яка дає право на цю пенсію.

Тому, якщо особі призначено пенсію за вислугу років відповідно до статті 55 зазначеного Закону і надалі така особа працевлаштувалася, незалежно, як: за основним місцем роботи, або за сумісництвом, на посаду, яка дає право на пенсію за вислугу років, – така особа не матиме права на продовження виплати пенсії за вислугу років.

Про всі обставини, які можуть вплинути на зміну розміру пенсійної виплати або припинення її виплати, пенсіонери повинні повідомляти до органів Пенсійного фонду.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні