П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк заощадити на продуктах?

Як заощадити на продуктах?

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні ціни на продукти зростають практично з кожним днем. Більше половини нашого доходу – пенсії або зарплати – йде на їжу.

Маркетологи вже давно виробили рекомендації для тих, хто хоче заощадити на харчуванні без шкоди для сім’ї.

Купуйте раз на тиждень

Перед походом до магазину або на ринок напишіть список продуктів на тиждень вперед, а ще краще – складіть меню. Внесіть до списку лише ті інгредієнти, яких немає у домашніх запасах.

Порівнюйте ціни в різних магазинах

Купувати все в одному супермаркеті зручно, але невигідно. Якщо у вас є можливість відвідати інші магазини, у вас з’явиться шанс знайти дешевші товари та продукти. Також багато які мережі супермаркетів мають свої мобільні додатки та сайти. На них можна з дому відстежувати знижки та акції. Для тих, хто не користується електронними засобами, підказка: як правило, супермаркети проводять акції в ті самі дні тижня. Їх просто треба запам’ятати або записати.

Отоварюйтеся оптом

Борошно, цукор, сіль, макарони та спеції потрібні завжди. Плюс вони мають тривалий термін зберігання. Зручніше та дешевше купувати їх оптом, об’єднавшись з іншими родичами, друзями або сусідами.

Не переплачуйте за марку та упаковку

Продукти відомих марок коштують дорожче. І вони не завжди гарантують якість і хороший смак. Придивіться, наприклад, до торгових марок магазинів. Вони теж якісні, але коштують значно дешевше. Просто, вибираючи продукти, спочатку подивіться на ціну, потім на склад і в останню чергу на упаковку.

Звертайте увагу на вагу та об’єм

Часто на полицях стоїть однаковий товар, але один дешевший за інший. Порівняйте різницю у вазі або об’ємі цих продуктів. Найвигідніше брати повний кілограм, ніж, наприклад, 940 грамів.

Не бійтеся прострочення

У багатьох супермаркетах діють вигідні знижки на продукти, термін придатності яких добігає кінця. Не бійтеся їх купувати! За законом виробники встановлюють термін придатності з урахуванням резерву, тобто насправді продукт зберігається довше. Головне, використовувати такі продукти якнайшвидше. Це ж стосується овочів та фруктів. Коли вони починають псуватися, в магазинах і на ринках їх поміщають в окрему акційну скриньку. І якщо потрудитися, то в такому ящику можна набрати хороших овочів та фруктів за низькою ціною.

Не забувайте про дисконтні картки

Багато які магазини пропонують своїм клієнтам дисконтні картки. За кожну покупку у цьому магазині на них накопичуються бонуси або бали, якими можна буде розплачуватися у майбутньому. Це не дуже великі гроші, але іноді такі знижки дуже доречні.

Анекдот у тему

 

За рік ціни на продукти так зросли, що шуба на дружині дешевша, ніж на оселедці.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні