Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаСтаттіОгляд листів: довідки, субсидії та подарунки для читачів

Огляд листів: довідки, субсидії та подарунки для читачів

Этот материал также доступен на русском языке
Читачі звертаються до нашої газети з цікавими і подеколи непростими питаннями, висловлюють свою думку про події в нашій країні, діляться своєю творчістю.

А ми, своєю чергою. намагаємося не полишати без уваги жоден лист.

Про отримання довідок

З появою центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) процес отримання довідок зазнав кардинальних змін, однак не став легшим. Крім того, змінився перелік документів, які потрібно надавати для отримання тієї чи іншої довідки. Наш читач Станіслав Назаров з Одеси запитує: «Чому у ЦНАП у мене вимагають документи на квартиру при отриманні довідки про склад сім’ї?»

 

Шановний Станіславе, спробуємо відповісти на ваше запитання. Тим більше що воно цікаве й іншим читачам. Документ про склад сім’ї зараз називається довідкою про надання відомостей про зареєстрованих осіб у житловому приміщенні (будинку). Надання цієї послуги регулюється законами України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» та «Про адміністративні послуги», а також Постановою Кабінету Міністрів «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання» № 207. Згідно з цим законодавчим актам, для отримання довідки потрібно надати до ЦНАП заяву, яка оформляється адміністратором; документ, що підтверджує особу; ідентифікаційний номер; документ, що підтверджує право власності на житло; домову книгу (для власників приватних будинків).

Про призначення субсидій

Перед початком опалювального сезону і у зв’язку зі зростанням цін на комунальні послуги наших читачів дедалі більше турбує проблема отримання субсидій. Віра Боцу з села Приозерне Одеської області теж стурбована цим питанням. Вона пише: «Тих, хто не працював або працював кілька днів у році, вважають малозабезпеченими, і вони отримують субсидії більше, ніж у мене і сусіда, який погано бачить і чує».

Ми з вами згодні, Віро. Закони не завжди справедливі. Сума субсидії розраховується індивідуально для кожного домогосподарства. Що менший дохід сім’ї, яка претендує на субсидію, то більше коштів виділяє держава. Ймовірно, у ваших сусідів саме така ситуація, тому і субсидія у них більша.

Про Клуб знайомств

Серед наших читачів багато самотніх людей, які шукають друзів через рубрику «Клуб знайомств». Іноді трапляються листи, в яких читачі запрошують до себе додому для проживання людей, у яких немає житла. Ось і наша читачка Лідія з Одеси пише: «Страждаю від самотності, хочу познайомитися з порядною молодою жінкою, яка може проживати у мене безкоштовно».

Шановні наші читачі! На жаль, такого роду листи на сторінках газети ми не публікуємо. Рубрика «Клуб знайомств» призначена тільки для людей, які хочуть завести дружні або родинні взаємини. Тобто їм потрібен час для спілкування, щоб прийняти більш серйозне рішення. Якщо вам потрібна людина, яка буде проживати з вами і, можливо, допомагати по господарству, краще пошукати її через знайомих або сусідів. Адже чужа людина може виявитися аферистом або шахраєм.

Про подарунки для передплатників газети

Наша газета часто влаштовує розігрування призів для передплатників. Ось і зараз проходить конкурс «100 подарунків для читачів газети «На пенсії». Після оголошення конкурсу до редакції почали надходити листи, в яких читачі просять вислати подарунок саме на їхню адресу. Такий лист ми отримали і від Миколи з Вінницької області, він пише: «Я пенсіонер і виписую вашу газету вже не перший рік, і вже виписав на наступний. Прочитав, що ви будете розігрувати подарунки. Так хотілося б отримати хоч якийсь подарунок. Буду щиро вдячний».

Шановні читачі газети «На пенсії»! Переможці конкурсу «100 подарунків для читачів газети «На пенсії», який проводить наша газета, визначаються виключно методом жеребкування. І ми ніяк не можемо вплинути на ці результати. Скажемо більше, в розігруванні призів не беруть участь родичі членів нашого колективу. Навіть якщо вони є передплатниками нашої газети. Ми багато років чесно віддаємо все обіцяне нашим читачам. Можливо, ви якраз і станете одним із переможців під час розігрування призів у січні (про умови проведення конкурсу читайте нижче – в матеріалі «100 подарунків для читачів газети «На пенсії»). Бажаємо вам успіху.

Про творчість

Вже стало традицією розміщувати в «Огляді листів» уривки з віршів наших читачів. Радує, що ті, хто читає нашу газету, не лише цікавляться соціальними питаннями, але й не забувають про духовні цінності. Наша читачка Олена Велика з села Красна Коса Одеської області пише: «Переїхала в село, вийшла на пенсію, та не знаю звідки прийшло натхнення. З віком замислююся, як живемо, що робимо, і все, що мене хвилює, виражається у віршах».

Ми розміщуємо кілька рядків з вірша під назвою «Селу Красна Коса», в якому читачка з болем пише про знищувану природі колись прекрасного села:

«Было все в детстве – поляны цветов,

Ряды винограда, долины садов.

Чаек не слышно над бывшим прудом,

Детям нет места на пляже пустом.

Сто лет не прошло, а красоты больше нет,

Зачем уничтожено это навек?»

Це питання можна адресувати всім нам, адже від нашого ставлення до природи залежить і краса, і екологія нашої землi.

 

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні