Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаЯкщо є борги за газ...

Якщо є борги за газ…

Этот материал также доступен на русском языке
ТОВ «Одесагаз - Постачання» нагадує споживачам про важливість вчасної плати за спожитий газ.

Якщо споживач не оплачує постачання газу вчасно, компанія вживає заходів щодо боржників. Про які заходи йдеться?

Для споживачів, які мають заборгованість з оплати за спожитий природний газ, ТОВ «Одесагаз – Постачання» застосовує такий алгоритм дій:

1) надсилає споживачеві письмове повідомлення з вимогою самостійно припинити споживання природного газу;
2) якщо споживач не оплатив заборгованість до дати припинення постачання газу, зазначеної в письмовому повідомленні, і не надав оригінал квитанції про оплату, постачальник:

– нараховує пеню в розмірі подвійної облікової ставки Національного банку, на суму заборгованості за кожен день прострочення платежу, а також 3% річних та інфляційне збільшення боргу;
– звертається до суду з метою отримання виконавчого документа про стягнення суми простроченої заборгованості, штрафних санкцій та судових витрат;
– звертається до Державної виконавчої служби України для виконання рішення суду і відшкодування витрат постачальника на звернення до виконавця.

При застосуванні постачальником газу описаного порядку загальна сума коштів, яка має бути сплачена боржником, збільшується мінімум на 15% від суми фактичної заборгованості. Так, за наявності простроченої заборгованості в сумі 5 тисяч гривень додаткові плати споживача на відшкодування судових та виконавчих витрат складуть близько 750 гривень.
Крім цього, рухоме і нерухоме майно, а також банківські рахунки та інші кошти, які боржник отримає у власність у майбутньому, підлягають арешту і примусовому вилученню.

ВАЖЛИВО! Припинення газопостачання не звільняє побутового споживача від обов’язку сплатити заборгованість за фактично спожитий природний газ.

Марія Васильєва

Раніше повідомлялося: загальнобудинковий лічильник газу: хто та як платить?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні