Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаТариф на світло: поки що платимо по-старому

Тариф на світло: поки що платимо по-старому

Этот материал также доступен на русском языке
З початку року уряд довго не міг визначитися, що ж робити з тарифами на газ.

Тепер така сама плутанина відбувається і з цінами на електроенергію, а споживачі живуть в очікуванні чергового удару по своєму гаманцю. Коли чекати підвищення?

Незважаючи на те, що подорожчання електроенергії обіцяли спочатку в липні, потім – у серпні, тариф поки що залишається старим – 1,68 гривні за кіловат. Кабінет Міністрів подовжив до 31 серпня 2021 року дію постанови про покладання спеціальних обов’язків (ПСО) на учасників ринку електричної енергії. Це означає, що для побутових споживачів зберегли фіксовану ціну.

Але розслаблятися не слід – підвищення буде, і дуже скоро. Щоправда, для тих, хто споживає мало електроенергії, обіцяють зробити тариф меншим за нинішній. Це все ще прораховується і обговорюється чиновниками і фахівцями.

А експерти у сфері житлово-комунального господарства встигли заявити по телебаченню, що якщо споживач вкладається у 100 кВт/год., тариф може скласти 1-1,20 гривні, при споживанні від 100 до 300 кіловат ціна залишиться колишньою – 1,68 гривні. За споживанні понад 300 кіловат платити доведеться значно більше.

Що передувало: Кабмін дозволив підвищувати: як зміняться тарифи на комуналку?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні