Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДачаРайський сад Оксани Шевченко

Райський сад Оксани Шевченко

Этот материал также доступен на русском языке
Оксана Сергіївна Шевченко з м. Миколаєва - справжня садова експериментаторка. Щороку на її дачній ділянці з'являються нові декоративні рослини, і їх так багато, що просто розбігаються очі, точніше, вони потопають у цій красі.

Справжні улюбленці господині – це гібіскуси, хоча в її серці й на ділянці вистачає місця для всіх. Нещодавно на клумбах Оксани Сергіївни з’явилися півонії й еремурус. Вона поки що вчиться їх вирощувати, знайомиться з їхніми уподобаннями. Так, до кожної рослинки потрібен індивідуальний підхід. І не можна одну агротехніку застосовувати для всіх.

Наприклад, еремурус влітку краще не поливати, бо може згнити. Звичайно, якщо немає дощів і земля геть суха, то вологозарядка потрібна, але після неї бажано злегка розпушити землю, щоб не була тверда зверху. Корінцям потрібен кисень. Взимку ці рослини добре переносять морози, адже, як і всі цибулинні, мають властивість самозаглиблюватися. Саджати еремурус потрібно в серпні-вересні. Це раннє саджання, як для осені, а втім, саме в цей час рослини краще приживаються.

Бажано вибрати сонячне місце з родючим ґрунтом, без застою води. Еремурус – хороший медонос, бджоли охоче злітаються на його квіт. Квіти починають розкриватися з нижньої частини суцвіття, при цьому кожна з них в’яне буквально через 24 години після розпускання. Тривалість цвітіння безпосередньо залежить від виду і сорту рослини і може варіювати від 10 днів до місяця.

В особливому захваті господиня від сорту Гімалайський, він дає просто гігантські суцвіття.

Півонії – це класика, вони прикрашають практично кожну ділянку, а все тому, що не потребують особливого догляду і можуть рости на одному місці до 20 років. Селекціонерами виведено чимало хороших сортів, оминути які дуже складно, особливо якщо у тебе «квіткова хвороба». Для більшості з нас півонії – це передусім п’янкий аромат, який заповнює собою все довкола, але для нових сортів це не завжди характерно. Просто селекціонери роблять ставку на пишні суцвіття, ошатні кущі, колірну гамму. Зараз можна зустріти і жовті, і білі, і кремові, і лілові, і темно-бордові, і майже чорні півонії. Вражає і форма самих суцвіть. Півонії не люблять протягів і сильних вітрів, краще почуваються на сонечку, хоча під прямими сонячними променями окремі сорти можуть вигоряти. Не треба їх постійно поливати, буде досить нечастих, але рясних поливань. Під дорослий кущ бажано виливати 1-2 відра води. Звичайно, при вирощуванні потрібно враховувати всі тонкощі, щоб потім у сезон цвітіння насолоджуватися райською красою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні