Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк захистити черешню від шпаків

Як захистити черешню від шпаків

Этот материал также доступен на русском языке
«У мене в саду росте кілька дерев черешні, але цього літа практично весь урожай з’їли шпаки. Підкажіть дієві способи захисту ягід від цих пернатих шкідників. Тамара Васильчук, с. Степове Миколаївської обл.»

Якщо ваші дерева черешні не дуже високі, то їх можна накрити сіткою з вічками діаметром 5 см. Накидати покриття на дерево слід удвох, прикріпивши до двох кутів прямокуного полотнища жердини. Щоб вітер не здув сітку, до її країв треба прив’язати шматки цегли. іноді птахи можуть сідати на дерево. Але досить одній пташці заплутатися в сітці, як решті вже не кортітиме залітати до саду.

Що ж до високих дерев, то практично нічого не можна вдіяти, хіба що махати чимось, відганяючи пернатих. Але хто має на це час?

В Інтернеті є порада придбати у спеціалізованому магазині ультразвуковий відлякувач (абсолютно безпечний для людини) і встановити його на ділянці. Він генерує тривожний сигнал, який видають птахи в разі небезпеки, тому й відганяє їх від ягід.

Також є думка, що більшість птахів боїться речей синього кольору. Тому в період дозрівання ягід розвішуйте на деревах достатньо великі прапорці зі світло-синьої тканини, паперу або плівки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні