П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеТропіки в Україні: зливи і аномальна спека

Тропіки в Україні: зливи і аномальна спека

Этот материал также доступен на русском языке
Червень накрив практично всю Україну зливами. Слідом за зливами синоптики обіцяють аномальну спеку. Загалом, судячи з кліматичних сюрпризів, жити ми незабаром будемо в тропіках.

Чим викликані погодні катаклізми і що нас чекає найближчим часом?

Дощі принесла «Малючка»

Студена зима, запізніла весна, незвично холодний початок літаусе це, як кажуть учені-метеорологи, наслідок впливу на клімат природного феномена за назвою «Ла-Нінья» (іспанською – «Малючка»). Кліматичне явище це пов’язане зі зниженням температури вод екваторіальної частини Тихого океану. До того ж «Ла-Нінья» посилює циклонічну діяльність – тобто опади не лише в Тихому океані, а й в Атлантиці. В результаті – цього року циклони, що проходять через територію нашої країни, виявилися потужнішими, ніж торік. І принесли рясні опади: дощі та град, бурі та грози.

На сьогодні «Ла-Нінья» завершилася. До кінця червня сильний циклон, який приніс черговий «потоп», за прогнозами синоптиків, втратить свою силу і вичерпається. А температура повітря наблизиться до плюс 30 градусів.

Липень – погодні гойдалки

Липень – «маківка літа» виявиться в Україні майже таким же, як у тропіках. Синоптики прогнозують спеку, зливи з грозами, бурі.

Перший ураган накриє Україну з 1 по 4 липня. При цьому буде жарко й задушливо – температура підніметься до плюс 28 градусів і вище.

Після дощів на чотири-п’ять днів встановиться погода без опадів. Випари створять у повітрі «тропічний ефект»: задуха й вологість будуть, як у парильні.

З 8 по 12 липня стихія завдасть нового удару: бурі, грози, град. Але все ж буде прохолодніше не вище плюс 22 градусів.

Потім – знову «тропіки»: сонце, спека, висока вологість повітря.

У середині липня температура повітря підніметься до плюс 35 градусів у тіні, а у південних і східних регіонах – навіть до плюс 40 градусів.

Далі нас чекає третій удар стихії. Розпочнеться він з потужних злив. За два дні – 21-22 липня, за довгостроковими прогнозами синоптиків, випаде 15-20 міліметрів опадів. Щоправда, обійдеться без ураганів і градобоїв.

Буря можлива через три дні – з 25 по 27 липня. А закінчиться місяць, як обіцяють синоптики, теплою погодою – плюс 25-30 градусів. Щоправда, знову впереміш зі зливами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні