Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеЯкою буде погода влітку?

Якою буде погода влітку?

Этот материал также доступен на русском языке
Прогнози синоптиків на літо, яке ось-ось вступить у свої права, не вирізняються оптимізмом. Як розповіла наукова співробітниця Українського гідрометінституту Віра Балабух, літо в Україні перебуватиме під впливом тихоокеанської течії Ла-Нінья, від якого зазвичай чекають багато сюрпризів.

Через територію країни ціле літо проходитимуть потужні циклони, що несуть дощі, град, а також бурі та грози.

ЧЕРВЕНЬ: сонячних днів буде небагато

З початком місяця в Україну прийде холодний циклон, який принесе дощі. До середини місяця температура коливатиметься в межах 15 градусів. Найбільше постраждають від дощів і зниження температури західні області України – Івано-Франківська, Львівська, Закарпатська та Чернівецька. Можливим є навіть підняття рівня води в річках. У центрі та на сході країни дощі будуть короткочасними. У другій половині місяця потеплішає до 20-26 градусів вдень. Однак при цьому сонячних днів буде небагато, бо небо щільно вкриють хмари.

А от народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що червень буде не такий дощовий, як липень і серпень. На його думку, дощі очікуються 1, 2, 6, 7, 25, 26 і 30 червня, а спекотні дні – з 3 по 5 і з 9 по 22 червня. Здебільшого, за словами синоптика, у червні очікується тепла комфортна погода.

ЛИПЕНЬ: велика спека і грози

Вже з початку місяця в Україну прийде велика спека, а стовпчики термометрів сягнуть у деяких областях позначок 33-35 градусів тепла. Навіть у західних районах температура може піднятися до 28-32 градусів. На півдні традиційно ця цифра буде ще вищою. Спека буде супроводжуватися грозами зі шквальним вітром, однак опадів загалом буде небагато. Друга частина місяця принесе деяке ослаблення спеки, у північних, західних і центральних областях країни очікуються короткочасні грози.

За прогнозом Леоніда Горбаня, липень почнеться з дощів, але з 4 числа країну накриє велика спека. У середині місяця можливі дощі з бурею, з 18 липня знову вигляне сонечко, а скінчиться місяць двома дощовими днями.

СЕРПЕНЬ: очікується холодний циклон

Погода у серпні буде нестійкою, з періодами раптових похолодань і опадів. Перший тиждень очікується теплим, з високою температурою та безхмарним небом. З початком другого тижня до країни може прийти холодний циклон з дощами та вітром, який затримається в Україні на кілька днів. Зате друга половина місяця очікується теплою та сонячною, щоправда, нічні температури значно знизяться. Єдині, хто буде довго насолоджуватися теплом, – це жителі півдня. В Одесі та Херсоні очікуються тепла погода і відсутність тривалих дощів, що дозволить продовжити курортний сезон.

Що стосується прогнозу народного синоптика, то він вважає, що 8 серпня в Україну прийде велика буря, а з 11 числа почнуться зливи, які скінчаться лише до кінця місяця. Спекотні дні потішать мешканців країни з 19 по 21 і з 23 по 26 серпня. З кінця серпня почнеться похолодання.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні