Ключові тези:
- Легка та корисна страва із запечених помідорів з начинкою з сиру та яйця – відмінний варіант для сніданку чи легкої вечері.
- Прості інгредієнти – помідори, сир (або бринза), яйця і зелень – роблять страву доступною і швидкою в приготуванні.
- Страву можна приготувати як у духовці, так і в мікрохвильовій печі – всього за 10-15 хвилин.
Запечені помідори з сиром та яйцем
Інгредієнти
- «Помідори – 6 штук,
- бринза або інший сир – 130 грамів,
- яйця курячі – 6 штук,
- цибуля зелена – 5 грамів,
- сметана – 2 столові ложки,
- олія – 2 столові ложки,
- сіль, чорний мелений перець, зелень – за смаком.
Приготування
- У глибокій мисці з’єднати бринзу (чи будь-який інший сир), розім’яту виделкою, з подрібненою зеленою цибулею.
- Посолити і поперчити за смаком, заправити сметаною і ретельно все перемішати.
- Обрізати верхівки помідорів. Акуратно дістати серцевину з насінням.
- Форму для запікання змастити олією і перекласти на неї помідори.
- У кожен помідор викласти десь по одній чайній ложці начинки.
- Акуратно вбити у кожен помідор по яйцю так, щоб жовток зберігся цілим. Зверху трохи посолити і поперчити.
- Випікати 15 хвилин при температурі 200 градусів.
- Запечені помідори з сиром та яйцем подавати, посипавши подрібненою зеленою цибулею.
Цю страву також можна приготувати у мікрохвильовій печі протягом 10 хвилин».
Олена Олегівна, м. Запоріжжя
Вас також можуть зацікавити новини: