Запечені помідори з сирною начинкою та яйцем — швидкий рецепт дня

Этот материал также доступен на русском языке

запеченные помидоры
Ніжна сирна начинка, соковиті помідори та яйце з рідким жовтком – ця страва не тільки радує смаком, а й готується за лічені хвилини.

Ключові тези:

  • Легка та корисна страва із запечених помідорів з начинкою з сиру та яйця – відмінний варіант для сніданку чи легкої вечері.
  • Прості інгредієнти – помідори, сир (або бринза), яйця і зелень – роблять страву доступною і швидкою в приготуванні.
  • Страву можна приготувати як у духовці, так і в мікрохвильовій печі – всього за 10-15 хвилин.

Запечені помідори з сиром та яйцем

Інгредієнти

  • «Помідори – 6 штук,
  • бринза або інший сир – 130 грамів,
  • яйця курячі – 6 штук,
  • цибуля зелена – 5 грамів,
  • сметана – 2 столові ложки,
  • олія – 2 столові ложки,
  • сіль, чорний мелений перець, зелень – за смаком.

Приготування

  1. У глибокій мисці з’єднати бринзу (чи будь-який інший сир), розім’яту виделкою, з подрібненою зеленою цибулею.
  2. Посолити і поперчити за смаком, заправити сметаною і ретельно все перемішати.
  3. Обрізати верхівки помідорів. Акуратно дістати серцевину з насінням.
  4. Форму для запікання змастити олією і перекласти на неї помідори.
  5. У кожен помідор викласти десь по одній чайній ложці начинки.
  6. Акуратно вбити у кожен помідор по яйцю так, щоб жовток зберігся цілим. Зверху трохи посолити і поперчити.
  7. Випікати 15 хвилин при температурі 200 градусів.
  8. Запечені помідори з сиром та яйцем подавати, посипавши подрібненою зеленою цибулею.

Цю страву також можна приготувати у мікрохвильовій печі протягом 10 хвилин».

Олена Олегівна, м. Запоріжжя

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?