Ключові тези:
- Фаршировані кабачки – це ситна та ніжна страва, яка легко готується в духовці або мультиварці.
- Овочева подушка з цибулі, моркви та м’якоті кабачка робить соковиту та ароматну начинку.
- Вершково-зметаний соус з помідором надає кабачкам м’якість та насичений смак.
Фаршировані кабачки
Інгредієнти
- Кабачки – 2 штуки, цибуля – 1 штука, морква – 1 штука, м’ясний або курячий фарш – 300 грамів, сіль, спеції, зелень – за смаком.
- Для соусу: помідор – 1 штука, сметана – 150 грамів, вершки – 200 грамів.
Приготування
- Кабачки порізати впоперек приблизно на 3-4 частини кожен, вибрати ложкою м’якоть, але потрібно не прорізати кабачок наскрізь. Щоб кабачки були м’якшими, можна їх попередньо проварити 2-3 хвилини.
- Дрібно порізати м’якоть кабачка та цибулю, натерти моркву.
- Все обсмажити на пательні.
- Додати м’ясний фарш. Приправити сіллю і спеціями.
- Фаршем начинити кабачки, поставити їх в форму для запікання.
- Готуємо соус: помідор протушкувати, залити його вершками та сметаною, посолити.
- Цією сумішшю рясно залити кабачки. За бажанням можна посипати тертим сиром або зеленню.
- Запікати при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.
Цю страву також можна готувати у мультиварці в режимі «Тушкування» 1 годину.
Ірина Вікторівна, м. Обухів
Вас також можуть зацікавити новини: