Суп-пюре зі шпинатом і грінками
Інгредієнти
- Куряча грудка – 200 грамів,
- шпинат – 500 грамів,
- вершки 15% – 1 склянка,
- ріпчаста цибуля – 1 штука,
- картопля – 4 штуки,
- часник – 3 зубчики,
- олія – 2 столові ложки,
- лавровий лист – 2 штуки,
- сіль, чорний мелений перець, грінки – за смаком.
Приготування
- Курячу грудку покласти у каструлю разом з лавровим листям, сіллю, чорним перцем. Залити водою і варити 15-20 хвилин на повільному вогні під кришкою.
- Підсмажити цибулю і часник до золотистого кольору, додати шпинат і тушкувати ще 5 хвилин.
- Курячу грудку вийняти, покласти в бульйон нарізану кубиками картоплю і варити до готовності.
- Шпинат покласти в каструлю з бульйоном і картоплею, варити ще 10 хвилин.
- Вийняти лавровий лист, поперчити і посолити суп. Суміш збити блендером, трохи остудити.
- Повернути на вогонь, влити вершки і нагріти. Суп з вершками не можна кип’ятити, інакше вершки згортаються.
- Розкласти по тарілках і подавати з курячою грудкою, нарізаною кубиками, та сухариками.
Читайте також: