Четвер, 28 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСирники, як у дитинстві: найкращий рецепт без зайвих інгредієнтів – виходять у...

Сирники, як у дитинстві: найкращий рецепт без зайвих інгредієнтів – виходять у всіх

Этот материал также доступен на русском языке
Приготування сирників — начебто й просте заняття, але іноді викликає запитання. Як домогтися, щоб сирники не розпадалися під час перевертання, і були м'якими на смак, як у улюбленому кафе?

Пропонуємо вам чудовий рецепт, до речі, такі сирники ще можна і заморозити.

Раніше ми розповідали, що додати в сирники – господині назвали секретний компонент.

Інгредієнти:

  • Сир — 500 грамів;
  • Яйце — 1 штука;
  • Щіпка солі;
  • Цукор – 1-2 ст. ложки;
  • Борошно або манка – 2-3 ст. ложки;
  • Ванільний цукор — за бажанням.

 

Приготування:

  1. Візьміть сир, найкраще підійде сир із жирністю близько 5%. У мисці з’єднайте його з яйцем, додайте щіпку солі, 1 столову ложку цукру і 2-3 столові ложки борошна. Якщо хочете, додайте трохи ванільного цукру для яскравості смаку. Всі інгредієнти ретельно перемішайте до отримання однорідної маси – для цього можна скористатися міксером.
  2. Тепер приступимо до формування сирників. Спочатку скачайте з тіста невеликі кульки, потім злегка притисніть їх у долонях і викладіть на плоску тарілку, присипану мукою. Обвалюйте вироби в борошні з обох боків, надаючи їм акуратні краї. Це допоможе сирникам зберегти гарну форму під час смаження.
  3. Коли всі сирники підготовлені, можна переходити до обсмажування. Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні. Потім викладайте сирники і смажте їх до золотистої скоринки приблизно по півтори хвилини з кожного боку.

Сирники відмінно поєднуються зі згущеним молоком або варенням. Смачного!

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні