Субота, 23 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачніше, ніж у магазині: 5 перевірених часом рецептів засолювання червоної риби

Смачніше, ніж у магазині: 5 перевірених часом рецептів засолювання червоної риби

Этот материал также доступен на русском языке
Засолювання кети — це чудовий спосіб розкрити неповторний смак цієї червоної риби. За допомогою різних методів приготування можна досягти ідеальної текстури та аромату, які за якістю не поступаються делікатесному лососю.

Раніше ми давали рецепт апетитної малосольної скумбрії.

Ось п’ять найкращих варіантів засолювання, що допоможуть здивувати ваших близьких та гостей.

Найпростіший спосіб засолювання

Інгредієнти:

  • Кета
  • 1 ст. ложка цукру
  • 2 ст. ложки солі

Приготування:
Обсипте філе риби сумішшю з цукру та солі. Залиште на 24 години в холодильнику. Перед подачею зніміть надлишки солі ножем або промийте рибу холодною водою. Цей метод дозволяє швидко отримати смачну та ніжну рибу.

Засолювання під гнітом

Інгредієнти:

  • Кета (1 кг)
  • 3 ст. ложки крупної солі
  • 1 ст. ложка цукру
  • 1 лимон
  • Чорний перець горошком, лавровий лист — за смаком

Приготування:
Наріжте рибу порційними шматочками (не більше 2,5 см). Скропіть їх лимонним соком, натріть сіллю та цукром. Викладіть рибу в неметалевий посуд, додайте лавровий лист та перець. Зверху покладіть важку тарілку для гніту. Залиште в холодильнику на 5-6 годин — і смачні котлети готові.

Кета в олії

Інгредієнти:

  • Кета
  • 3 частини солі та 1 частина цукру для засолювання
  • Чорний перець, часник, лавровий лист
  • Рафінована рослинна олія

Приготування:
Обкачайте рибу у суміші солі та цукру, залиште на 2 години. Потім прибирайте зайву сіль і цукор. Покладіть рибу в банку, додайте спеції та залийте олією. Поставте в холодильник, і вже через добу кета буде готова до споживання.

Засолювання в розсолі

Інгредієнти:

  • Кета (1 кг)
  • 1 літр води
  • 2 ст. ложки солі
  • 1,5 ст. ложки цукру
  • 5 горошин запашного перцю
  • 1 пучок петрушки та кропу
  • 2 лаврових листа
  • 1/2 лимона
  • 1/2 ч. ложки сухого кмину

Приготування:
Закип’ятіть воду для розсолу, додайте спеції і охолодіть до 28-30°C. Наріжте рибу порціями і покладіть в банку. Додайте нарізану зелень і лимон, залийте охолодженим розсолом. Залиште на 1 годину при кімнатній температурі, а потім поставте в холодильник на 8-12 годин.

Кета “під сьомгу”

Інгредієнти:

  • Кета (1,5 кг)
  • 150 г крупної солі
  • 50 г цукру
  • 50 г горілки або коньяку
  • Мелений перець — кілька дрібок

Приготування:
Розділіть рибу на два філе, не знімаючи шкіру. Підготуйте суміш для засолювання із солі, цукру та перцю. Обкачайте рибу в цій суміші, скропіть горілкою або коньяком і щільно загорніть у пергамент або лляну тканину. Покладіть у пакет і залиште в холодильнику на 72 години.

Ці рецепти допоможуть вам приготувати кету, яка стане чудовим доповненням до святкового столу або звичайної трапези.

Вас також можуть зацікавити новини:

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні