Раніше ми давали рецепт апетитної малосольної скумбрії.
Ось п’ять найкращих варіантів засолювання, що допоможуть здивувати ваших близьких та гостей.
Найпростіший спосіб засолювання
Інгредієнти:
- Кета
- 1 ст. ложка цукру
- 2 ст. ложки солі
Приготування:
Обсипте філе риби сумішшю з цукру та солі. Залиште на 24 години в холодильнику. Перед подачею зніміть надлишки солі ножем або промийте рибу холодною водою. Цей метод дозволяє швидко отримати смачну та ніжну рибу.
Засолювання під гнітом
Інгредієнти:
- Кета (1 кг)
- 3 ст. ложки крупної солі
- 1 ст. ложка цукру
- 1 лимон
- Чорний перець горошком, лавровий лист — за смаком
Приготування:
Наріжте рибу порційними шматочками (не більше 2,5 см). Скропіть їх лимонним соком, натріть сіллю та цукром. Викладіть рибу в неметалевий посуд, додайте лавровий лист та перець. Зверху покладіть важку тарілку для гніту. Залиште в холодильнику на 5-6 годин — і смачні котлети готові.
Кета в олії
Інгредієнти:
- Кета
- 3 частини солі та 1 частина цукру для засолювання
- Чорний перець, часник, лавровий лист
- Рафінована рослинна олія
Приготування:
Обкачайте рибу у суміші солі та цукру, залиште на 2 години. Потім прибирайте зайву сіль і цукор. Покладіть рибу в банку, додайте спеції та залийте олією. Поставте в холодильник, і вже через добу кета буде готова до споживання.
Засолювання в розсолі
Інгредієнти:
- Кета (1 кг)
- 1 літр води
- 2 ст. ложки солі
- 1,5 ст. ложки цукру
- 5 горошин запашного перцю
- 1 пучок петрушки та кропу
- 2 лаврових листа
- 1/2 лимона
- 1/2 ч. ложки сухого кмину
Приготування:
Закип’ятіть воду для розсолу, додайте спеції і охолодіть до 28-30°C. Наріжте рибу порціями і покладіть в банку. Додайте нарізану зелень і лимон, залийте охолодженим розсолом. Залиште на 1 годину при кімнатній температурі, а потім поставте в холодильник на 8-12 годин.
Кета “під сьомгу”
Інгредієнти:
- Кета (1,5 кг)
- 150 г крупної солі
- 50 г цукру
- 50 г горілки або коньяку
- Мелений перець — кілька дрібок
Приготування:
Розділіть рибу на два філе, не знімаючи шкіру. Підготуйте суміш для засолювання із солі, цукру та перцю. Обкачайте рибу в цій суміші, скропіть горілкою або коньяком і щільно загорніть у пергамент або лляну тканину. Покладіть у пакет і залиште в холодильнику на 72 години.
Ці рецепти допоможуть вам приготувати кету, яка стане чудовим доповненням до святкового столу або звичайної трапези.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Комбуча чи чайний гриб – у чому різниця між цими напоями (відео)
- Як зробити борщ яскраво-червоним: корисні поради для наших господарок (відео)