Шукайте наши незвичні, але дуже смачні та корисні рецепти з кабачків, баклажанів і огірків.
Огірки: літній супчик втамує спрагу
В липні у продаж масово надходять огірки з відкритого ґрунту. Ціна на них спадає, тому господині починають готувати огірки на зиму. Також огірки добре тонізують і втамовують спрагу в липневу спеку.
Холодний огірковий суп
Огірки — 300 грамів, йогурт або кефір — 250 мілілітрів, вода — 200 мілілітрів, часник — 2 зубчики, рослинна олія — 1 столова ложка, кріп, волоські горіхи та сіль — за смаком.
Приготування
- Натерти огірок на великій тертці або нарізати тонкими брусочками.
- Посолити і залишити на 5-7 хвилин, щоб виділився сік.
- Кріп та часник дрібно порубати, горіхи просмажити на сухій сковороді і подрібнити.
- У глибокій мисці або невеликій каструлі з’єднати натертий огірок разом із соком, що виділився, часник, горіхи та кріп і перемішати. Трохи кропу та горіхів залишити для прикраси.
- Влити в миску йогурт або кефір і рослинну олію і додати воду невеликими порціями.
- Ретельно перемішати суп, додати сіль і перець на свій смак.
Можна залишити на декілька хвилин в холодильнику.
Дивіться також:
Кожен виживає як може: на чому заощаджують українські пенсіонери – відеоопитування