Сирні ватрушки з ягодами
Ягоди можна брати абсолютно будь-які, які подобаються або є, це можуть бути і малина, і вишня, і смородина, і полуниця. А можна взяти абрикоси – буде дуже смачно та ароматно.
Інгредієнти
«Для тіста: сир – 220 грамів, куряче яйце – 1 штука, білок – 1 штука, борошно – 130 грамів, цукор – 1 столова ложка, соняшникова олія – 1 столова ложка, розпушувач – 1 чайна ложка, сіль та ванілін – дрібка; для начинки: сир – 140 грамів, жовток – 1 штука, цукор – 1 столова ложка, ягоди – за смаком.
Приготування
- У миску з сиром вбити яйце, додати цукор, сіль, яєчний білок, ванілін і перемішати.
- В отриману суміш частинами додати борошно і замісити нелипке тісто. Накрити його рушником і дати «відпочити».
- Приготувати начинку: змішати сир із жовтком та цукром.
- Ділимо тісто на шість рівних частин, з кожної сформувати кульки.
- Помістити їх на застелене пергаментом деко і придавити склянкою – усередині кожного коржика має вийти отвір.
- Викласти в нього начинку і прикрасити ягодами.
Відправити все в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Лідія Іванівна, Київська обл.»