Пропонуємо відкласти в блокнот рецепт консервування огірків з помідорами. Смачне асорті обов’язково сподобається вашим близьким.
Овочеве асорті
Інгредієнти:
томати та невеликі огірки (скільки увійде до 3 літрової банки),
1 ст. ложки солі,
3 ст. ложки сахара,
3 ст. ложки 9% оцту,
часник за смаком,
зелень (листя вишні, смородини, хрону та парасольки кропу),
запашний перець та чорний перець за смаком.
Приготування:
- Першим шаром викласти зелень та часник. За смаком, можна додати гострий перець.
- Далі викласти огірки і помідори (бажано зробити проколи томатів зубочисткою, щоб шкірка не лопнула).
- Залити банки окропом і знову злити в кастрюлю.
- Додати сіль, цукор і розмішати до повного розчинення.
- Довести до кипіння і влити оцет.
- Добре перемішати і залити банки.
- Закупорити, перевернути і укутати.
Порада: в асорті можна додавати болгарський перець, маленькі патисони і порізані молоді кабачки.