П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайвесняніша страва: зелений борщ із сиром - свято душі та шлунка

Найвесняніша страва: зелений борщ із сиром – свято душі та шлунка

Этот материал также доступен на русском языке
Зелений хочеться саме навесні, коли на прилавках базарів та полицях супермаркетів з'являється перша ґрунтова соковита зелень – щавель, шпинат, зелена цибуля.

Зелений борщ із сиром

Трохи плавленого сиру робить зелений борщ ще цікавішим. Він втратить свою прозорість, але водночас значно виграє за смаковими якостями.

Інгредієнти

Яловядина – 500 г, яйце – 3 шт., сир плавлений – 100 г, картопля – 4 шт., морква -1 шт., цибуля ріпчаста – 1 шт., щавель – 2 пучка, рис – 1/3 склянки, зелень та сіль – за смаком.

Як готувати

  • М’ясо промити, залити водою і поставити на вогонь. Після закипання злити воду, м’ясо промити і знову поставити варитися.

  • Повторно довести до кипіння, зняти піну, злегка посолити та варити на маленькому вогні півтори години.

  • Картопля очистити і порізати кубиками, цибулю подрібнити, моркву нарізати тонкими скибочками.

  • Покласти овочі в бульйон до м’яса, додати промитий рис. Варити 25 хвилин|мінути| з моменту закипання.

  • М’ясо дістати з бульйону і дрібно нарізати. Щавель промити і також дрібно нарізати. Викласти щавель разом із м’ясом у бульйон.

  • Зварені круто яйця подрібнити, сирок і зелень дрібно нарубати і покласти в суп.

  • Довести зелений борщ до кипіння і потримати на вогні до повного розчинення сиру. Посолити до смаку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні