Великий плюс цього рецепту в тому, що тісто не потрібно вимішувати, досить просто змішати ложкою.
Раніше ми розповідали, коли святкувати Великдень у 2024 році за новим календарем.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 350 г,
- Курячі яйця – 2 шт.,
- Цукор – 150 г,
- Молоко – 150 мл,
- Ванільний цукор – 1 пакетик,
- Сіль – щіпка;
- Сухі дріжджі – 10 г,
- Вершкове масло – 100 г,
- Цукати та родзинки – 100 г.
Приготування:
- Візьміть глибоку миску, змішайте дріжджі, цукор і трохи борошна. Цю суміш потрібно залити теплим молоком. Розмішати ложкою і залишити на 10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
- Розтопіть вершкове масло, вбийте до нього яйця, додайте цукор і трошки солі, збийте віночком або просто перемішайте ложкою до однорідної маси.
- З’єднайте дріжджову масу з яєчно-масляною. Частинами введіть просіяне борошно, тісто має вийти як густа сметана.
- Накрийте миску з тістом харчовою плівкою або чистим рушником і залиште в теплому місці на 2-2,5 години.
- Сухофрукти та родзинки потрібно залити окропом, потім злити воду, обсушити їх і додати у тісто, перемішати.
- Візьміть форми для запікання та викладіть тісто ложкою, заповнивши їх на 1/3. Залишіть у теплому місці ще на 30 хвилин.
- Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 30-40 хвилин.
- Коли паски охолонуть, їх можна прикрасити зверху глазур’ю.