Понеділок, 25 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей рецепт справжня знахідка: паска без вимішування тіста - виходить ще смачніше...

Цей рецепт справжня знахідка: паска без вимішування тіста – виходить ще смачніше і повітряніше

Этот материал также доступен на русском языке
Всі ми знаємо, що приготування паски відбирає чимало часу. Щоб випічка вийшла здобною, повітряною та смачною, тісто потрібно якомога довше вимішувати. Але ми пропонуємо вам відійти від класики і приготувати паску на рідкому тісті.

Великий плюс цього рецепту в тому, що тісто не потрібно вимішувати, досить просто змішати ложкою.

Раніше ми розповідали, коли святкувати Великдень у 2024 році за новим календарем.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 350 г,
  • Курячі яйця – 2 шт.,
  • Цукор – 150 г,
  • Молоко – 150 мл,
  • Ванільний цукор – 1 пакетик,
  • Сіль – щіпка;
  • Сухі дріжджі – 10 г,
  • Вершкове масло – 100 г,
  • Цукати та родзинки – 100 г.

Приготування:

  1. Візьміть глибоку миску, змішайте дріжджі, цукор і трохи борошна. Цю суміш потрібно залити теплим молоком. Розмішати ложкою і залишити на 10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
  2. Розтопіть вершкове масло, вбийте до нього яйця, додайте цукор і трошки солі, збийте віночком або просто перемішайте ложкою до однорідної маси.
  3. З’єднайте дріжджову масу з яєчно-масляною. Частинами введіть просіяне борошно, тісто має вийти як густа сметана.
  4. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою або чистим рушником і залиште в теплому місці на 2-2,5 години.
  5. Сухофрукти та родзинки потрібно залити окропом, потім злити воду, обсушити їх і додати у тісто, перемішати.
  6. Візьміть форми для запікання та викладіть тісто ложкою, заповнивши їх на 1/3. Залишіть у теплому місці ще на 30 хвилин.
  7. Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 30-40 хвилин.
  8. Коли паски охолонуть, їх можна прикрасити зверху глазур’ю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні