Четвер, 21 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємося до Великодня: чим прикрасити паски, щоб усі питали рецепт

Готуємося до Великодня: чим прикрасити паски, щоб усі питали рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
П'ятого травня православні та греко-католики відзначатимуть Великдень. І хоча ще є час, досвідчені господині намагаються заздалегідь закупитися необхідними продуктами.

 А ми, своєю чергою, пропонуємо урізноманітнити ваше святкове меню оригінальними рецептами:

А ще ми розповідаємо, як своєрідно та по-новому можна прикрасити святкову випічку та крашанки.

Чим прикрасити паску?

Глазур з маршмелоу

Маршмелоу (нагадує зефір) – 100 грамів, лимонний сік – 2 столові ложки, вершкове масло – 1 столова ложка, цукрова пудра – 100 грамів.

Маршмелоу викласти в каструлю, додати 1 столову ложку лимонного соку і вершкове масло. Поставити на водяну баню на помірному вогні. Весь час помішувати, доки маса не стане однорідною. Зняти суміш з вогню, додати решту лимонного соку, цукрову пудру і перемішати. Нанесіть глазур на паски і дайте їй застигнути протягом кількох годин.

Шоколадна глазур

Чорний шоколад – 100 грамів, олія – 1 столова ложка.

Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Ретельно перемішати шоколад з маслом. Поки глазур ще гаряча, покрити нею паски. Шоколадна маса застигне буквально за півгодини.

Глазур зі згущеним молоком

Сухе молоко – 4 столові ложки, згущене молоко – 6 столових ложок, сік лимона – 2 чайні ложки.

Змішати сухе молоко, згущене молоко і лимонний сік до однорідної консистенції. Маса має бути досить густою. Змастити глазур’ю паски. Вона застигає за кілька годин. Краще залишити її підсихати всю ніч.

Нове на сайті