Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяБешкетує підшлункова залоза: чим можна покращити її роботу

Бешкетує підшлункова залоза: чим можна покращити її роботу

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо у нашому раціоні недостатня кількість білків та надлишок жирів, це може негативно впливати на стан підшлункової залози. Крім того, зайва вага та ожиріння також сприяють накопиченню жиру в підшлунковій залозі та розвитку панкреатиту.

Що покращить роботу підшлункової залози?

Читайте також про їнші трави, що допоможуть при запаленні підшлункової залози.

Кульбаба

Корінь кульбаби стимулює вироблення жовчі й благотворно впливає на здоров’я печінки та жовчного міхура. Вона також полегшує роботу підшлункової залози.

Настій коріння (10 г, або 1 столову ложку сиру на 200 мл кип’ятку) приймають по третині склянки 3-4 рази на день за 15 хвилин до їди як апетитний та жовчогінний засіб.

Корінь тирличу

Він застосовується для лікування розладів травлення, тому дуже корисний для лікування хронічного панкреатиту і позбавлення організму від токсинів. Він також знищує паразитів і допомагає зміцнити печінку. Також тирлич стимулює апетит.

Відвар коріння (10 г, або 1 столова ложка сировини на 200 мл кип’ятку) приймають по 1 столовій ложці 3 рази на день за 30-40 хвилин до їди.

Потрібно пам’ятати, що великі дози тирличу жовтого можуть спричинити блювання і погіршення діяльності органів травлення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні