- Нагадаємо, ми розповідали про 6 помилок, через які не виходить випічка.
Хлібна запіканка з фруктами
«Коли я була маленькою, жили ми небагато, і моя мама часто готувала таку запіканку з білого хліба.
Рецепт дуже простий, і за бажанням його можна урізноманітнити будь-якими фруктами. Тож з одного рецепту може вийти кілька страв.
Візьміть молоко – 300 грамів, яйце – 1 штуку, білий хліб, бажано середній батон – 150 грамів, цукор – 35-50 грамів, вершкове масло – 15-25 грамів, яблука, груші або інші не надто соковиті фрукти, ванільний цукор, сіль.
А как приготовить?
- Розтопіть вершкове масло.
- Змішайте молоко, масло, цукор і сіль і нагрійте. Помішуючи, доведіть до кипіння, щоб розчинився цукор.
- Остудіть. Збийте яйце і влийте в молочну, вже холодну, суміш.
- Наріжте хліб великими кубиками. Змастіть форму маслом і рівномірно викладіть хлібні кубики.
- Якщо ви готуєте запіканку з яблуками або грушами, наріжте їх шматочками і змішайте з хлібом.
- Залийте молочною сумішшю і поставте в гарячу духовку.
Випікайте при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин».
Дарина Степова, м. Дніпро