П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКорисні речовини можуть зберігатися у кунжуті протягом дев'яти років: як вживати насіння

Корисні речовини можуть зберігатися у кунжуті протягом дев’яти років: як вживати насіння

Этот материал также доступен на русском языке
Серед безлічі різних насіння особливою популярністю користуються кунжутні насіння. Незважаючи на їх маленький розмір, вони мають велику кількість корисних властивостей і приємний смак

Кунжут містить олії, лецитин, кальцій та залізо, фосфор, калій та магній, вітаміни групи В, токоферол та аскорбінову кислоту, вітаміни А, Е, С, нікотинову кислоту, тіамін. До речі, корисні речовини можуть зберігатися у кунжуті протягом дев’яти років.

Читайте також:

  • Популярний кунжут: більше користі чи шкоди.
  • Чому взимку потрібно їсти більше кунжуту?
  • Ми також розповідали про користь кунжутної олії та як ії вживати.

Лігнан, тип клітковини, що міститься в кунжуті, допомагає позбутися запорів, зменшити всмоктування цукру в кишечнику. А сезамін, різновид лігнану, знижує рівень поганого холестерину.

Крім того, кунжут має антиоксидантні та протизапальні властивості, допомагає розслабити кровоносні судини і контролювати тиск. При цьому потрібно пам’ятати, що кунжут може спричинити подразнення кишечника і болі у шлунку.

Лікарі рекомендують вживати до 3 чайних ложок або 1 столову ложку кунжуту на день. Причому цю кількість потрібно розтягнути на три-чотири прийоми їжі. Кунжут можна вживати як у натуральному вигляді, так і додавати до салатів та випічки. Його можна подрібнювати в кавомолці і в такому вигляді потроху додавати до страв.

Чорний кунжут, який зараз дуже популярний, не має жодних суттєвих відмінностей від білого. Хіба що він ароматніший і на смак трохи гірчить. У ньому також більше заліза і менше білка.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні