Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедія6 помилок, через які у вас не виходить випічка

6 помилок, через які у вас не виходить випічка

Этот материал также доступен на русском языке
Робота з тістом вимагає не лише бажання, натхнення, а й уміння. Навіть, замішуючи тісто строго за рецептом, випічка чомусь не виходить або виходить не такою пухкою та смачною.
  • Додаєте інгредієнти в тісто «на око». Наприклад, якщо переборщити з борошном, тісто буде занадто жорстким і забитим.
  • Не просіваєте борошно. Для будь-якого виду тіста борошно необхідно просіяти. Це допомагає наситити борошно киснем і зробити випічку ніжною та повітряною. Якщо додати в тісто розпушувач, просівати його потрібно разом з борошном.
  • Неправильно розподіляєте соду та розпушувач. Соду додають у тісто з кислими інгредієнтами, наприклад з кефіром або сметаною, а розпушувач застосовують у випічці без молочних продуктів.
  • Не слідкуєте за температурою продуктів. Для більшості видів тесту, крім пісочного та заварного, продукти потрібно заздалегідь дістати з холодильника. Яйця, молоко та сметана повинні бути кімнатної температури, так вони краще з’єднаються і будуть рівномірно випікатися. Особливо важлива кімнатна температура продуктів для млинців та оладок.

 

  • Відразу змішали всі інгредієнти. Дотримуйтесь послідовностей дій з рецепту, інакше тісто не вийде. Для бісквітів та кексів рідкі та сухі інгредієнти змішують окремо, а потім з’єднують. Якщо в рецепті є збиті білки, їх додають у тісто наприкінці, інакше воно осяде.
  • Духовка не була заздалегідь розігрітою. Якщо випікати в холодній духовці, то тісто не підніметься. Також не можна заглядати надто часто у духовку. Випічка не любить, коли її турбують – вона виходить жорсткою і швидше за все опаде.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні