Раніше ми розповідали, як приготувати медовий пиріг до чаю.
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 100 г;
- Цукор – 200 г;
- Мед – 3 столові ложки;
- Сода – 1 чайна ложка;
- Курячі яйця – 3 шт.;
- Борошно – 320 г.
Для крему:
- Сметана жирна – 800 мл;
- Цукор – 200 г.
Приготування:
Це класичний рецепт приготування, а отже знадобиться водяна баня.
- Для цього потрібно взяти дві каструлі різного діаметру. У ту, що більше налийте воду, а ту, що менше, поставте зверху.
- Розігрійте воду. У каструлю, яка знаходиться зверху, покладіть вершкове масло, мед і цукор, хай вони добре розтопляться.
- Додайте соду і добре розмішайте, як тільки маса почне біліти і збільшуватися в об’ємі, можете знімати каструлю з водяної бані.
- В окремому посуді збийте яйця за допомогою блендера або віночка. Додайте яєчну суміш в медову, що охолола, перемішайте.
- Частинами введіть борошно і замісіть еластичне тісто.
- Поділіть тісто на порційні шматочки та розкачайте тонкі коржі однаковим діаметром.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці по 5-7 хвилин.
- Поки коржі остигають, можна приготувати сметанний крем. Для цього з’єднайте сметану з цукром і збийте блендером.
- Перемажте коржі кремом, а залишки від коржів перетріть у дрібну крихту і посипте зверху торт.