Хачапурі на сковороді
Швидкі хачапурі на сковороді на кефірі виходять нереально смачними, апетитними та ароматними. І поратися довго не треба.
Інгредієнти
Сулугуні – 180 г, теплий кефір – 140 мл, жовток яйця – 1 шт., білок яйця – 1 шт., борошно – 250 г, олія – 1 столова ложка, сіль – 1 чайна ложка, цукор – 0,5 чайної ложки, розпушувач – 3 г, сода – щіпка.
Як готувати
- У мисці змішати кефір, жовток, половину чайної ложки солі, цукор та олію.
- Окремо змішати борошно, соду, розпушувач і потроху додати до суміші кефір.
- Вимісити тісто і накрити харчовою плівкою.
- Сир натерти на тертці, додати до нього білок, решту солі і перемішати.
- Начинку і тісто розділити на дві частини, надати їм округлої форми інакрити на 5 хвилин рушником.
- Розкотити тісто, покласти начинку в центр і закрутити як хінкалі (тісто підняти над начинкою і зібрати у вузол). Потім перевернути вузлом донизу і розкотити до 20 сантиметрів у діаметрі.
- Смажити з обох боків на маленькому вогні під кришкою до рум’яної скоринки.