При правильному зберіганні можна продовжити термін його придатності або призупинити подальше зростання цибулин.
Проросла цибуля – ще не привід її викидати.
Цибулинні оладки
Якщо ви заготовили багато цибулі і вона почала проростати, радимо готувати страви не з цибулею, а із цибулі. Наприклад, цибулинні оладки.
Інгредієнти:
цибуля – 500 г, борошно – 100 г, яйця – 2 шт., розпушувач – 1 чайна ложка, зелена цибуля, сіль та перець – за смаком.
Як готувати
-
Цибулю нарізати кубиками, посолити, поперчити, перемішати і залишити на 15 хвилин.
-
Просіяне борошно змішати з розпушувачем і окремо збити яйця, як на омлет.
-
З цибулі вичавити сік, додати до нього яйця і потроху всипати борошно з розпушувачем.
-
Добре вимісити тісто, додати нарізану зелену цибулю і ще раз перемішати.
-
Смажити оладки до золотистого кольору на невеликому вогні, доки цибуля не стане м’якою.