П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайніжніші деруни: навіть картоплю терти не доведеться – вони здивують вас своїм...

Найніжніші деруни: навіть картоплю терти не доведеться – вони здивують вас своїм смаком

Этот материал также доступен на русском языке
Деруни – це справжня прикраса столу, вони миттєво розлітаються. Але якщо ви хочете здивувати своїх близьких новим смаком, приготуйте деруни за цим рецептом. Захоплення рідних гарантовано! На завтра нічого не залишиться.

До речі, готувати такі деруни суцільне задоволення, адже не треба натирати картоплю, а для багатьох господинь – це справжнє випробування, то ніготь об тертку зламався, то палець поранився.

Раніше ми розповідали, як правильно готувати деруни.

Та й взагалі, це хороша альтернатива традиційним дерунам, коли хочеться різноманітності, але з картоплі.

Інгредієнти:

  • Картопля – 300 г
  • Пшеничне борошно – 1-2 чайні ложки
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 20 г
  • Сіль – до смаку
  • Зелена цибуля та зубчик часнику – за бажанням

Приготування:

  1. Картоплю потрібно зварити і перетворити на пюре, додавши вершкове масло, краще варити її на воді, не забудьте в процесі варіння посолити її.
  2. Додайте яйце, спеції та трохи солі, можна подрібнити часник і нарізати зелену цибулю, перемішайте, всипте борошно. Головне, не переборщити з борошном.
  3. Щоб деруни добре формувалися, кожен шматочок тіста потрібно обмокнути в борошно та сформувати млинець.
  4. Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки на розігрітій із соняшниковою олією сковороді.
  5. Деруни можна подавати зі сметаною або з підливою з м’ясом або грибами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні