Застосування кореня у медичних цілях відоме досить давно. Ця рослина із середземноморського регіону має характерний горіховий смак і має деяку подібність у зовнішньому вигляді з пастернаком. Наземна частина рослини знайшла широке застосування в кулінарії – листя активно застосовуються як спеція і наповнюють страви особливим смаком.
А використання кореня в медичних цілях залежить від його високої користі та цінності для організму.
Від чого допоможе корінь петрушки?
Настій з коріння петрушки допомагає
- при метеоризмі (здуття кишечника),
- хворобах сечостатевих органів,
- сечокам’яній хворобі
- і як дієвий сечогінний засіб при водянці.
Також настій з петрушки п’ють для швидкого загоєння шкіри при вітрянці, скарлатині та кору, оскільки споконвіку вважається, що петрушка «виганяє висип», очищуючи шкірні покриви.
РЕЦЕПТ
- 2 столові ложки сушеного коріння петрушки залити ½ літра окропу,
- накрити посудину кришкою,
- настояти близько чверті години і процідити.
Приймати такий настій слід по 120 мл 4 рази на день.