Як самим зробити часниковий порошок
- Візьміть 600 г часнику. Очистіть його від лушпиння і промийте.
- Потім нарізати зубчики по довжині на тонкі пластинки.
- Застелити деко пергаментом і викласти на нього часник так, щоб пластинки не стикалися.
- Помістити деко в духовку (режим конвекція) з температурою 90-100 градусів на 2 години.
- Важливо не пересушити часник, інакше приправа гірчитиме.
Готові шматочки часнику легко ламаються при натисканні. Частину висушеної маси слід зберегти в такому вигляді – вони потім можуть стати в нагоді для приготування буженини або прикраси несолодкої випічки.
- Наступний етап – подрібнення висушеного часнику в кавомолці до порошку.
Зберігати приправу можна у скляній банці.
Коли використовують часниковий порошок
Часниковий порошок додають у м’ясні страви, супи, соління, соуси та маринади, використовують як пікантну добавку до запеченої або смаженої картоплі, а також він незамінний при виготовленні ковбас і холодця.