Їхня їжа була простою і смачною, з десертами та напоями. Пропонуємо вам рецепти страв, які готували запорізькі козаки.
Козацька тетеря
У святкові дні козаки готували тетерю на м’ясному або рибному бульйоні, а в піст заправляли хріном та квасом.
Інгредієнти
Житнє або гречане борошно – 3 столові ложки, пшоняна каша – 200 грамів, вода – 800 грамів, рибний бульйон, молоко і сіль – за смаком.
Приготування
- Житнє або гречане борошно розвести водою до консистенції рідкого тіста і залишити на годину-дві для скисання.
- Зварити на воді рідку пшоняну кашу.
- Коли вона буде готова, влити в неї, помішуючи, житнє тісто і посолити.
- Якщо тетеря вийде занадто густою, її можна розвести рибним бульйоном, молоком або водою.
Цю страву добре запивати квасом.